Svi članci

Učenje riječi engleskoga jezika

Učenje engleskih riječi je osnovni i najlakši zadatak koji vas očekuje. Ipak, za velik broj ljudi, učenje riječi engleskoga jezika može predstavljati velik problem. Temelj tog problema je pogrešan pristup učenju, tj. loša organizacija.

Da biste izbjegli taj problem, samo trebate razmisliti i odlučiti koliko riječi engleskoga jezika u kojem vremenskom razdoblju želite naučiti.

Npr. u 3 mjeseca želite naučiti 900 novih riječi engleskog jezika

900 riječi / 90 dana = 10 riječi dnevno

Dakle, da biste ostvarili svoj cilj i u 3 mjeseca naučili 900 novih riječi engleskoga jezika, svakog dana trebate naučiti samo 10 novih riječi. To je sasvim lako i jednostavno, zar ne? Samo se treba držati plana.

Nažalost, mnogi ljudi tu zakažu i ne pridržavaju se plana koji su sami stvorili. Vjerojatno se pitate zašto to rade kada je sasvim jednostavno naučiti nekoliko riječi engleskog jezika svaki dan. Osnovni razlog za odustajanje od osobnog plana je smanjenje ili nedostatak motivacije. Kako se to ne bi dogodilo, preporučujemo da pročitate članak Motivacija za samostalno učenje engleskog jezika.

Za učenje riječi engleskog jezika također je važno da svakoga dana ponavljate riječi koje ste naučili prethodnih dana. Možete ih pisati, čitati, vježbati i na razne druge načine svakodnevno upotrebljavati. Važno je redovno koristiti naučene riječi, sve dok ih trajno ne zapamtite.

Naš posljednji savjet koji se odnosi na učenje riječi engleskog jezika glasi: "nemojte pretjerivati". Bolje je svaki dan naučiti dvije nove riječi engleskog jezika nego pedeset pa od iscrpljenosti odustati već nakon nekoliko dana.

Počnite učiti engleski danas!

Izdradite besplatan račun i počnite učiti engleski danas!
Izradi račun