Svi članci

Zašto učiti engleski?

Iako engleski nije najviše govoren materinski jezik na svijetu, on je jedan od najutjecajnijih, ako ne i najutjecajniji. Razumije se gotovo svugdje u svijetu, barem donekle. Iz tog razloga, učenje engleskog jezika, ili barem savladavanje njegovih osnova, predstavlja veliku prednost bez obzira gdje se nalazite u svijetu.

Nije važno jeste li mladi ili stari; nikada nije prekasno za početak učenja engleskog jezika. Posebno kada putujete u inozemstvo, jezične vještine predstavljaju značajnu prednost jer možete komunicirati s raznim ljudima u mnogim situacijama. U nekim zemljama finski jezik se razumije, ali nije preporučljivo u potpunosti se osloniti na to. Ne biste trebali pretpostaviti da će, samo zato što mnogi Finci žive u Španjolskoj, i lokalno stanovništvo govoriti finski.

Jezične vještine mogu biti korisne i kod kuće u Finskoj. Turist iz inozemstva možda će vas pitati za pomoć ili smjer, izvršni direktor međunarodne tvrtke može posjetiti vaše radno mjesto, ili ste možda vidjeli predivno jelo u pretrazi slika na internetu koje biste željeli pripremiti, ali ne možete pronaći recept na finskom jeziku. Ili možda vaš šef želi da odete na radni zadatak u inozemstvo, ali ste zabrinuti kako ćete se snaći s ograničenim jezičnim vještinama.

Stoga, učenje engleskog jezika može biti korisno u iznenađujućim situacijama. Čak i ako još uvijek ne znate savršeno jezik, nemojte gubiti nadu. Najvažnije je pokušati i učiti iz svojih grešaka. Iako danas možda nećete zapamtiti određenu rečenicu ili izraz, za tjedan dana stvari bi mogle biti potpuno drugačije. Nitko ne uči engleski preko noći, ali s malo svakodnevne prakse, iznenađujuće brzo možete naučiti osnove.

Počnite učiti engleski danas!

Izdradite besplatan račun i počnite učiti engleski danas!
Izradi račun