Svi članci

Kako naučiti engleski govoreći ga kod kuće: 5 zabavnih i jednostavnih ideja

Zašto učiti engleski od kuće?

5 zabavnih i jednostavnih načina za učenje engleskog jezika govoreći kod kuće

1. Razgovarajte s prijateljima na mreži

Koji je bolji način od učenja govorenja engleskog nego učenje s prijateljima? Umjesto da se dopisujete, zašto ne isprobati poziv ili video poziv? Na taj način vježbate govoriti engleski u konverzacijskom okruženju. To će za oboje biti dobra praksa.

2. Nazovite korisničku podršku

Ne morate imati pravo pitanje ili pritužbu kako biste nazvali korisničku podršku. No, radi učenja kako govoriti engleski, pretvarajte se da imate problem ili pritužbu. Većina velikih, internacionalnih kompanija ima predstavnike engleskog govornog područja.Smatrajte ovo besplatnom lekcijom engleskog.

Jedan od načina na koji to možete izvesti jest pitati pitanja o njihovom proizvodu:

Hi, I recently bought your anti-aging skin cream. I like it, but I find it too oily for my skin, would you recommend anything else?

Kasnije možete pitati o drugim proizvodim koje imaju, a možete i pričati o tome kakav proizvod tražite.

Ako ne želite pitati o proizvodima, možete uvijek pitati o pravilima povrata ili povratu. U tom slučaju možete započeti s:

I recently bought a shirt, but it doesn’t fit right. What’s your return policy?

Ovime ste već započeli razgovor s predstavnikom.

3. Snimite se

Snimanje pomaže da znate koje su vam greške u izgovoru. Kako biste se snimili, možete koristiti svoj pametni telefon, tablet, čak i prijenosno računalo.

Jednostavno započnite s pronalaženjem djela koje želite čitati, otvorite snimač zvuka i počnite se snimati dok čitate.

Snimanje svog glasa je samo prvi korak. Važniji korak jest provjeriti jeste li ispravno izgovorili riječi.

Nastavite to raditi dok ne usavršite izgovor kod čitanja tog djela. Nakon toga, možete prijeći na neko drugo djelo ili se izazvati naprednijim vokabularom.

4. Zapamtite svoje omiljene linije iz filmova

Vjerojatno imate nekoliko omiljenih filmova koje stalno iznova gledate. Ovoga puta, možete u njima bolje uživati govoreći kao da ste i vi dio filma. Pričajte uz glumce i nemojte zaboraviti izgovarati s emocijama.

Preporučujemo ove klasične američke filmove koje možete gledati i kasnije ako nemate ništa drugo na umu. Također, ako vam je teško razaznati riječi koje izgovaraju, uvijek možete iskoristiti Google za titlove filma.

Titlovi su čitava skripta filma, tako možete slijediti dijaloge. Na primjer, ako želite izgovoriti linije Tom Cruise-a iz “A Few Good Men,” jednostavno napišite “A Few Good Men transcript” u Google tražilicu.

5. Napravite Audio Blog

Audio blog je poput bloga podcasta, gdje snimate sebe i druge ljude za kasnije slušanje. Možete pričati o čemu kod želite: recenzijama filmova, dijeliti životne anegdote, dati svoje mišljenje, itd. Nakon što snimite, stavite to na svoj blog i dopustite drugima da čuju što imate za reći.

Ako imate prijatelje koji su s engleskog govornog područja, zamolite ih za konstruktivne savjete. To znači da će vam dati savjete za izgovor, pohvaliti vas i dati vam savjete za poboljšanje.

Kako naučiti engleski govoreći kod kuće

Da biste napravili audio blog, započnite izradom besplatnog bloga (Isprobajte Blogger ili Tumblr). Tada, uzmite bilo koji snimač zvuka i snimite se dok govorite. Stavite snimku na blog i objavite. To je to!

Počnite učiti engleski danas!

Izdradite besplatan račun i počnite učiti engleski danas!
Izradi račun