Svi članci

Karakteristike engleskog jezika

Ako ste svjesni u što se upuštate i ako znate što Vas sve očekuje prilikom svladavanja novog jezika, napori koje ulažete bit će učinkovitiji. To je i razlog zašto smo skupili na jedno mjesto sva značajna obilježja engleskoga jezika. U nekim aspektima, radi bolje ilustracije, engleski uspoređujemo s njemačkim.

Engleski je vrlo jednostavan jezik. Prosječna engleska riječ je kraća od svojih ekvivalenata na njemačkom jeziku. To je zato što se glagoli, imenice i pridjevi u engleskom jeziku uglavnom ne mijenjaju. Ali ne zaboravite da se za treće lice dodaje nastavak 's', ako je riječ o sadašnjem vremenu (Present Tense), kao u primjeru "He speaks" ("On govori"). Također, postoji mnogo više engleskih riječi sa samo 3-4 slova, nego njemačkih.

U engleskom ne postoji 'Du' ili 'Sie' forma - idiomatska zamka koja svima, kojima njemački nije materinski jezik, predstavlja problem pri odabiru formalnog 'Sie' ili prijateljskog 'Du' prilikom obraćanja ljudima.

U engleskom jeziku skoro da i nema deklinacija i konjugacija, tako da oni koji žele naučiti neke jednostavnije i gramatički ispravne rečenice nemaju mnogo problema.

U njemačkom jeziku za engleski posvojni pridjev 'your' postoji 19 ekvivalenata. U engleskom jeziku postoji samo jedan određeni član, dok na njemačkom postoje čak tri. Većina engleskih riječi ima više značenja. Ovo može biti prednost za one koji uče, jer se u zavisnosti od konteksta mijenja i smisao riječi, odnosno poruka koju ta riječ prenosi. Međutim, za početnike, ovo može biti i izvor zabune.

U engleskom jeziku, sve imenice se pišu sa malim početnim slovom. Postoje iznimke i to su:

Engleski jezik sadrži mnogo homonima. To su riječi koje se jednako izgovaraju, ali se različito pišu. Naravno, nemaju ni ista značenja.

Primjeri:

meet/meat, by/buy/bye, son/sun, waste/waist, through/threw, write/right, our/hour, then/than, here/hear.

Počnite učiti engleski danas!

Izdradite besplatan račun i počnite učiti engleski danas!
Izradi račun